Social

Atenție, se ridică în continuare rablele abandonate pe străzi!

Atenție, se ridică în continuare rablele abandonate pe străzi!

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație au demarat încă de la începutul acestui an verificările cu privire la autovehiculele abandonate pe domeniul public. Au fost ridicate deja, în aceste zile, șase autovehicule de pe străzile orașului, fiind înaintate doar în primele zile ale acestui an 11 dispoziții de declarare a abandonului.

Anul trecut, polițiștii locali au verificat 1.518 sesizări de la timişoreni și constatate din oficiu, privind situația a 2.348 de autovehicule, dintre acestea 1.462 de sesizări cu 2.217 autovehicule fiind soluționate, restul rămânând în lucru. Dintre acestea, 1.395 autovehicule au fost ridicate de proprietari ca urmare a demersurilor efectuate de polițiștii locali dar și împreună cu reprezentanții SDM, iar 822 nu se încadrează în prevederile legii care specifică faptul că pentru a fi declarate abandonate autovehiculele trebuie să nu fie mutate cel puțin un an de zile din același loc.

Mai mult, pe linie de prevenire, Poliția Locală Timișoara a propus și a fost aprobat un proiect pentru realizarea de pliante informative, cu sprijinul Autorității Teritoriale de Ordine Publică din cadrul Consiliului Județean Timiș, care cuprind informații referitoare la legislația pe linia autovehiculelor abandonate, acestea fiind înmânate în cadrul diverselor campanii pe această linie desfășurate de Poliția Locală și transmise în plic cetățenilor care fac sesizări pentru a fi informați cu privire la legislația din domeniu.

Cetățenii pot sesiza în continuare astfel de aspecte la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori la adresa de email contact@politialoctm.ro, dacă au cunoștință că autovehiculele în cauză sunt abandonate în locațiile respective pe peste un an de zile, așa cum prevede legea.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*