Eveniment

Şase sirieni, depistaţi când încercau să treacă fraudulos frontiera în Ungaria

Şase sirieni, depistaţi când încercau să treacă fraudulos frontiera în Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat şase sirieni, patru adulţi şi doi minori, solicitanţi de azil pe teritoriul României, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu ajutorul unei călăuze irakiene.

În 5 ianuarie, în jurul orei 02.00, operatorul de la sistemul de supraveghere cu termoviziune din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, județul Timiș, a observat că dintr-un autoturism, care s-a oprit pe comunicaţia Cherestur-Beba Veche, au coborât mai multe persoane, care s-au îndreptat, pe jos, spre frontiera cu Ungaria.

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, în urma căreia au depistat, în apropierea graniţei cu statul vecin, pe direcţia localităţii Beba Veche, şase cetățeni străini, patru adulţi şi doi minori. În acelaşi timp, în zonă l-au reţinut şi pe şoferul autoturismului, acesta fiind un cetăţean irakian în vârstă de 23 de ani, rezident în România. Persoanele în cauză au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din cetăţeni sirieni, adulţii au vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, iar cei doi copii sunt în vârstă de doi ani fiecare. Cetăţenii sirieni, solicitanţi de azil în ţara noastră, au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul cetăţeanului irakian.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat faţă de cetăţenii sirieni. De asemenea, cetăţeanul irakian, cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*