Social

Gest umanitar al militarilor lugojeni

Gest umanitar al militarilor lugojeni

Militari ai Batalionului 183 Artilerie Mixtă General ,,Ion Dragalina” Lugoj au luat parte în zilele premergătoare paraznicului Nașterii Domnului la o serie de acțiuni filatropice. Astfel, un grup de colindători, format din cadre militare, au pornit cu ,,Vestea bună” prin urbea lugojeană și nu numai.

Un prim popas a fost făcut la Complexul de Persoane Vârstnice ,,Sfântul Nicolae”, unde ostașii lugojeni au interpretat un buchet pentru oamenii instituționalizați în acest așezământ, dar și pentru personalul ce le poartă de grijă bătrânilor. După susținerea recitalului de colinde fiecare bunic și bunică a primit din partea militarilor un cadou, constând în alimente neperisabile, dulciuri, tradiționalul cozonac de sărbători, dar și obiecte de igienă personală. Alaiul militar a poposit și în alte locații unde a oferit daruri familiilor aflate în nevoi și suferință.

Toate aceste acțiuni fac parte dintr-un vast proiect, început în prima parte a lunii decembrie, atunci când un număr însemnat de militari ai instituției amintite a participat la o acțiune de donare de sânge la Spitalul Municipal ,,Dr. Teodor Andrei” din Lugoj, în urma căreia tichetele valorice primite au fost donate pentru organizarea unor acțiuni caritabile.

Sursa: Mitropolia Banatului


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*