Administrație

Stadiul lucrărilor de investiții din cadrul ABA Banat finanțate din surse proprii și de la bugetul de stat în 2019

Stadiul lucrărilor de investiții din cadrul ABA Banat finanțate din surse proprii și de la bugetul de stat în 2019

Administrația Bazinală de Apă Banat a avut prevăzut în programul de investiții din anul 2019, pentru județele Caraș-Severin și Timiș, lucrări cu finanțare din surse proprii ale Administrației Bazinale de Apă Banat și fonduri de la bugetul de stat.

Astfel, SURSE PROPRII:

  1. Ecologizare canal Bega pe sectorul Timișoara – frontieră Serbia, județ Timiș – Reabilitare Sediu SH Bega.

Lucrările la acest obiectiv au fost finalizate fiind în pregătire recepționarea acestora. Finanțarea a fost asigurată din surse proprii ale Administrației Naționale”Apele Române”.

  1. Regularizare Valea Mare și Boșneag la Moldova Noua, jud. Caraș-Severin.

Lucrările la acest obiectiv au fost începute în luna aprilie 2018, valoarea actualizată a contractului este de 20.402 mii lei, durata de execuție a lucrărilor fiind de 24 luni.  Până la acestă dată au fost realizate lucrări în valoare de 18.955 mii lei cu fonduri asigurate din surse proprii ale Administrației Naționale ”Apele Române” și fonduri de la bugetul de stat.

  1. Regularizare pârâu Nădrag și afluenți pe sector amonte localitatea Nădrag- confluență râu Timiș, județ Timiș.

Lucrările la acest obiectiv au început în luna aprilie 2018, valoarea actualizată a contractului este de 24.594 mii lei, durata de execuție a lucrărilor fiind de 36 luni.

Până la acestă dată au fost realizate lucrări în valoare de 2.980 mii lei cu fonduri asigurate din surse proprii ale Administrației Naționale ”Apele Române” și fonduri de la bugetul de stat.

  1. Regularizare pârâu Belareca, jud. Caraș-Severin.

Lucrările au fost începute în luna august 2018, valoarea actualizată a contractului este de 17.083 mii lei, durata de execuție a lucrărilor fiind de 24 luni.

Până la acestă dată au fost realizate lucrări în valoare de 8.665 mii lei cu fonduri asigurate din surse proprii ale Administrației Naționale ”Apele Române”și fonduri de la bugetul de stat.

  1. Amenajare râu Bega și afluenți pe sectorul Curtea – Valea lui Liman, județ Timiș.

În luna iunie 2018 au început lucrările la acest obiectiv, valoarea actualizată a contractului este de 21.667 mii lei, durata de execuție a lucrărilor este 24 de luni.

Până la acestă dată au fost realizate lucrări în valoare de 10.737 mii lei cu fonduri asigurate din surse proprii ale Administrației Naționale ”Apele Române”și fonduri de la bugetul de stat.

  1. Regularizare pârâu Axin în localitatea Var, comuna Obreja, județ Caraș-Severin.

În luna octombrie 2018 au început lucrările, valoarea actualizată a contractului este de 4.423 mii lei, durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

Până la acestă dată au fost realizate lucrări în valoare de 3.346 mii lei cu fonduri asigurate din surse proprii ale Administrației Naționale ”Apele Române”și fonduri de la bugetul de stat.

  1. Regularizare pârâu Măcicaș la Prisaca, comuna Constantin Daicoviciu, județ Caraș-Severin.

Lucrările la acest obiectiv au început în luna noiembrie 2018, valoarea contractului este de 7.182 mii lei, durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni.

Până la acestă dată au fost realizate lucrări în valoare de 2.545 mii le,i cu fonduri asigurate din surse proprii ale Administrației Naționale ”Apele Române”.

  1. Refacerea lucrărilor calamitate la acumularea Oravița, județ Caraș-Severin.

Lucrările la acest obiectiv au început în luna noiembrie 2018, valoarea contractului este de 7.182 mii lei, durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni.

Până la acestă dată au fost realizate lucrări în valoare de 400 mii lei, cu fonduri asigurate de la bugetul de stat.

Valoarea lucrărilor realizate în anul 2019 pe fiecare sursă de finanțare: Surse proprii – 16.624 mii lei, Buget de stat – 10.404 mii lei,   H.G. urgență  –    2.758 mii lei.

TOTAL VALOARE LUCRĂRI A.B.A. BANAT PE ANUL 2019 – 29.786 mii LEI.

Proiectul “Amenajare complexă râu Bârzava și afluenți pe sector Bocșa – Gătaia – Denta, jud. Caraș-Severin și județ Timiș. Acest obiectiv a fost aprobat în vederea obținerii finanțării prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020) – Axa Prioritară 5 – Promovarea adaptării la schimbările climatice, a prevenirii şi a gestionării riscurilor.

Studiul de fezabilitate pentru acest obiectiv este realizat, indicatorii tehnico-economici fiind aprobați prin HG 182 din 29.03.2019

Aplicația de finanțare pentru acest proiect este realizată, fiind în curs de verificare în cadrul Autorității de Management. După finalizarea verificărilor și semnarea contractului de finanțare, se vor demara procedurile de achiziție a lucrărilor de construcții + montaj.

Proiectul “Punerea în siguranță a Nodului Hidrotehnic Sânmihaiu Român, jud. Timiș”, aprobat spre finanțare prin Programul INTEREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia este în derulare.

Valoarea finanțată pentru acest proiect conform bugetului aprobat este de 6.929.795,25 euro asigurând realizarea lucrărilor de reabilitare a barajului stăvilar și a ecluzei, precum și achiziționarea echipamentelor.

Din valoarea aprobată de 6.929.795,25 euro, participarea INTEREG IPA este de 85% respectiv 5.890.325,96 Euro, participarea Statului Român este de 13% respectiv 900.873,38 Euro, iar participarea ANAR – ABA Banat este de 2% respectiv 138.595,91 Euro.

Echipamentele prevăzute în acest proiect, respectiv o dragă și două barje, au fost achiziționate.

La această dată lucrările sunt înderulare fiind realizate în proportie de 38 %.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*