Social

Poliţia ne sfătuieşte cum să ne ferim de hoţi în această perioadă

Poliţia ne sfătuieşte cum să ne ferim de hoţi în această perioadă

Creșterea gradului de informare a cetățenilor cu privire la măsurile specifice pe care aceștia trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale diferitelor infracțiuni reprezintă un obiectiv prioritar la nivelul Poliției Române.

Ieri, între orele 11.00 – 13.00, poliţiştii din cadrul Biroului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii și polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în colaborare cu Agenția Touch Communication, au desfăşurat activităţi de prevenire care au drept scop creșterea gradului de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de autoprotecție pe care aceștia trebuie să le adopte pentru a nu deveni victimele unor infracțiuni.

Astfel, poliţiştii au desfăşurat activităţi în zona galeriei Auchan din calea Aradului, unde au purtat discuții cu cetățenii, în scopul prevenirii furturilor, tâlhăriilor, înșelăciunilor, siguranței locuinței în vacanță, distribuind totodată materiale informativ-preventive  cu privire la modalităţile de autoprotecţie împotriva acestui gen de infracțiuni. Totodată polițiștii rutieri au oferit sfaturi cu privire la adoptarea unei conduite preventive în trafic.

De asemenea ca și activitate în cadrul campaniei „Hoții îți invadează intimitatea”, desfășurată în scopul prevenirii furturilor din locuință, polițiștii au pus la dispoziția cetățenilor, folosirea unor ochelari care oferă utilizatorilor posibilitatea de a fi “martorii” unui furt din locuință, reușind să observe cu ușurință modul de acțiune al infractorilor, odată cu pătrunderea acestora într-un imobil.

În vederea diseminării de sfaturi preventive într-un mod cât mai inedit, la activități a participat și un spiriduș, care pe lângă recomandări a oferit o atenție dulce copiilor.

POLIŢIŞTII RECOMANDĂ:

Pentru prevenirea furturilor:

Încuiați mereu ușa când plecați de acasă.

Evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le aveţi în casă.

Anunţaţi imediat Poliţia atunci când în holurile scărilor sau în faţa uşii sesizaţi persoane dubioase sau care staţionează fără motiv. Reţineţi cât mai multe semnalmente ale acestora.

Evitaţi găzduirea persoanelor despre care nu aveţi date concrete şi verificate.

Dacă primiţi un telefon şi nu recunoaşteţi interlocutorul, rezumaţi-vă la a spune „aţi greşit numărul” şi nu intraţi în discuţii, care ar putea furniza date despre persoana dumneavoastră.

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*