Eveniment

Un polițist de frontieră a refuzat mită de la cetățeni albanezi care voiau să intre în România

Un polițist de frontieră a refuzat mită de la cetățeni albanezi care voiau să intre în România

Ofițerii Direcției Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Mehedinţi, sub directa coordonare şi îndrumare a procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, au prins în flagrant un cetățean albanez, care a oferit o sumă de bani, cu titlu de mită, unui polițist de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porțile de Fier II – Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiș.

Joi, 19 decembrie 2019, la Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, conducând un autoturism, un cetățean albanez, însoțit de un conațional. Cu ocazia controlului de frontieră, poliţiştii de frontieră au constatat că unul dintre bărbaţi avea interdicție de intrare în spațiul Schengen, emisă de autoritățile din Olanda.

Cetăţeanul albanez care făcea obiectul semnalării a oferit, cu titlu de mită, o sumă de bani unuia dintre polițiştii de frontieră care efectua controlul în punctul de frontieră pentru a le permite celor doi accesul în România, fără ca aceştia să îndeplinească condițiile legale de intrare.

Imediat, agentul de poliţie de frontieră a anunţat ofițerii Direcției Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Mehedinţi, care, sub directa coordonare şi îndrumare a procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, au prins în flagrant pe cetățeanul albanez care a oferit suma de bani, cu titlu de mită, polițistului din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiș.

În urma sesizării, s-a întocmit dosar penal, înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, pentru săvârşirea infracţiuni de dare de mită, fiind organizată şi desfăşurată acţiunea de prindere în flagrant.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*