Național

Bugetarii au primit încă două zile libere de sărbători

Bugetarii au primit încă două zile libere de sărbători

Guvernul a adoptat în ședința de vineri ca zilele de 27 decembrie și 3 ianuarie să fie declarate libere pentru angajații din sistemul public. Singurii exceptați de la această decizie vor fi angajații de la Trezoreria statului.

Guvernul a stabilit ca 27 decembrie 2019 și 3 ianuarie 2020 să fie zile libere pentru salariații din sectorul public, întrucât acestea se situează între zilele nelucrătoare de sărbătoare legală (prima şi a doua zi de Crăciun, respectiv 1 și 2 ianuarie) și perioadele de repaus săptămânal.

Zilele libere vor fi recuperate în instituţiile publice și autoritățiile publice prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru, până la data de 31 ianuarie 2020, potrivit planificărilor stabilite.

Dispozițiile din actul normativ adoptat de Guvern nu se aplică pentru locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii, magistraților şi altor categorii de personal din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în zilele de 27 decembrie 2019 și 3 ianuarie 2020 şi nici participanţilor în aceste procese.

De asemenea, în cele două zile declarate nelucrătoare, prin Ministerul Finanţelor Publice se efectuează operaţiuni de încasări şi plăţi, iar personalul din cadrul unităților Trezoreriei Statului poate desfăşura activităţi pentru încheierea exerciţiului bugetar al anului 2019, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Sursa: b1.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*