Economic

Veste bună pentru toate firmele de apartament. Nu mai este nevoie de semnătura vecinilor

Veste bună pentru toate firmele de apartament. Nu mai este nevoie de semnătura vecinilor
Adora Beauty

Două schimbări majore privind înființarea de firme în România s-au decis astăzi, iar schimbările sunt unele așteptate de mult timp în mediul antreprenorial local.

Prima schimbare vizează sediul social al firmelor, iar a doua schimbare vizează interdicția de a fi asociat unic în mai multe firme.

Claudiu Năsui, membru al comisiei de Buget, Finanțe, Bănci anunță că adoptarea proiectului legislativ 440/2017 este de o importanță majoră pentru mediul de afaceri din România deoarece elimină din birocrația și cozile inutile din înființarea de firme.

Acest proiect prevede că, pentru sediile sociale fără activitate, nu mai este nevoie de semnăturile vecinilor. De asemenea, odată ce va fi promulgată legea, nu va mai exista acea prevedere ridicolă, în opinia deputatului, de a avea doar un sediu social per cameră.

„De cele mai multe ori, ce poate face statul pentru a ajuta antreprenorii este să se dea la o parte. Toate aceste prevederi limitative nu fac altceva decât să descurajeze mediul privat și antreprenorial, fără o valoare reală nici pentru stat, nici pentru cei care au curajul de a porni o afacere în România”, declară deputatul USR.

Eliminarea limitării de a avea o singură firmă

Cealaltă prevedere folositoare este eliminarea limitării pentru români de a avea o singură firmă în care să fie asociați unici. Și, implicit, elimină toată hârțogăria la care sunt supuși în momentul în care trebuie să mai înființeze o firmă și adaugă fie altă firmă în participare, fie o rudă cu 0,001% din părțile sociale.

Claudiu Năsui atrage atenția că în țări precum Anglia o firmă se poate deschide în două ore, exclusiv online. Măsurile aprobate astăzi nu fac altceva decât să aducă și în România o normalitate care deja există în alte țări din Uniunea Europeană.

Deputatul subliniază că debirocratizarea va rămâne o prioritate atât pentru el personal, cât și pentru partidul pe care îl reprezintă. Acest tip de măsuri care au un impact real și imediat în viețile românilor sunt cele care vor aduce România în rândul țărilor civilizate în care oamenii vor să construiască și să investească.

Sursa: capital.ro

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*