Eveniment

Opt migranţi din Irak, depistaţi în apropierea frontierei cu Ungaria

Opt migranţi din Irak, depistaţi în apropierea frontierei cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand, judeţul Arad, au depistat, într-un autoturism care circula în regim de taxi, opt  cetăţeni din Irak, care se îndreptau către graniţa cu Ungaria, cu intenţia de a trece ilegal în ţara vecină.

Miercuri, în jurul orei 02.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand, aflaţi în misiune pe DN 79A, au oprit pentru control la intrare în localitatea Pilu un autoturism marca Ford Galaxy, condus de cetăţeanul  român C.M., care circula în regim de taxi. In interiorul mijlocului de transport se aflau ca pasageri opt cetăţeni străini, dintre care cinci  bărbaţi, o femeie şi doi minori.

Întrucât pasagerii nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 46 ani, iar minorii 9, respectiv 12 ani. Aceştia se îndreptau spre frontiera cu Ungaria, intenţionând să treacă ilegal în ţara vecină pentru a  ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii irakieni, respectiv trafic de migranţi pentru şoferul român al autoturismului, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*