Politic

Adrian Orza: Cred că o nouă platformă națională este binevenită acum!

Adrian Orza: Cred că o nouă platformă națională este binevenită acum!

Invitat special la lansarea platformei naționale „Orizont 2030” ce a avut loc la Timișoara, a fost Adrian Orza, fostul viceprimar al Timișoarei, care a evocat, încărcat de emoție, momentele trăite de el la revoluția din Decembrie ’89.

Adrian Orza: “Eu am impresia de fiecare dată, în aceste zile de decembrie, că Revoluția a fost chiar ieri. Pentru mine a fost o descătușare. Eram student în anul II și, încă de atunci, mi-au rămas trei simboluri care m-au urmărit în timp. Definitorii, după parerea mea, pentru acele zile.

Încă de la început  s-a vorbit despre Revoluția tinerilor. Dar am văzut și oameni de toate vârstele pe străzi.  Era  în Piața Victoriei un bărbat de vârsta a treia care plângea ținând steagul, care avea stema decupată, în mână. Simbol al eliberării de tiranie, de totalitarism.

Al doilea episod care m-a marcat este că Timișoara a fost o săptămână singură!  Într-una din zile  oamenii dădeau din mână în mână pâinile  ajunse  în Piață cu o dubă. Se rupeau pâinile în două și se împărțeau, într-un gest aproape religios. Azi, unii iau  pâinea altora, din păcate. Am devenit egoiști și nepăsători față de aproapele nostru. Gestul acesta, al împărțirii pâinii cu cel de lângă tine, simbolizează revenirea la umanitate. La sprijin. La fraternitate. La unitate.

Al treilea simbol care m-a marcat a fost că oamenii erau în Piață și au îngenunchiat rostind „Tatăl nostru”. Această rugăciune publică m-a marcat. Pe vremea comunismului, religia nu era bine văzută de stăpânii  regimului, dar  poporul nostru era credincios. Și oamenii au transmis un mesaj creștin extrem de puternic. E timpul să revenim la creștinătatea ancestrală a neamului nostru.

Sunt trei gesturi simbol care ar trebui să reclădească națiunea noastră. Abia atunci vom merge pe un drum corect și viabil ca țară.

Adrian Orza a vorbit, în cadrul evenimentului, și despre perioada ce a urmat, despre apariția partidelor politice și despre faptul că atunci când se schimbă guvernarea, se schimbă totul. „În loc să punem cărămidă peste cărămidă, dărâmăm ce au făcut bine ceilalți. Ca într-o așa zisă revoluție continuă a lui Trotky.“

La 30 de ani de la Revoluție, România are nevoie de un nou proiect de țară care să ne unească cât mai repede. Reconcilierea națională ar trebui să fie următorul obiectiv al tuturor. Trebuie să regăsim forța pentru a RECONSTRUI ROMÂNIA ȘI A NE REUNI CA ROMÂNI!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*