Sănătate

Un copil cu meningită din judeţul Arad a murit la „Victor Babeş”

Un copil cu meningită din judeţul Arad a murit la „Victor Babeş”

Un băiat de 13 ani din Arad a murit la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, după ce a fost diagnosticat cu meningită. După o răceală, băiatul a fost găsit de părinţi în stare de inconştienţă.

Băiatul de 13 ani din comuna arădeană Almaş s-a îmbolnăvit la sfârşitul lunii noiembrie. Nici el şi nici sora lui nu au mers la şcoală din data de 25 noiembrie. După patru zile, starea copilului s-a înrăutăţit şi a fost dus la spital.

„Copilul a plecat la spital din familie, nu s-a întâmplat în timpul şcolii. El din 25 noiembrie nu a mai fost la şcoală. Mama lui a ţinut legătura cu şcoala, e o femeie responsabilă care s-a îngrijit de copii. Sora lui e în clasă cu el, iniţial a lipsit şi ea de la şcoală, din 25 până în 29 a lipsit şi ea, a fost răcită. El a rămas în continuare acasă că era răcit, dar spunea că e mai bine. Am întrebat dacă vine la şcoală pentru că era perioada tezelor şi chiar luni aveau teză. După-amiază am aflat că starea lui s-a agravat şi a plecat la spital”, a declarat pentru Mediafax directorul Şcolii Gimnaziale „Lazăr Tâmpa“ din Almaş, Rafila Veţa.

În 29 noiembrie copilul a fost preluat de un echipaj medical şi dus iniţial la Spitalul de Pediatrie din Timişoara, iar apoi transferat la Spitalul de Boli Infecţioase.

„A fost găsit de părinţi în stare de inconştienţă, au chemat salvarea, a fost dus întâi la Spitalulul de Pediatrie <Louis Ţurcanu>, iar mai apoi a fost adus la noi intubat. A venit cu diagnosticul de meningoencefalită, într-o stare foarte gravă, cu convulsii. Evoluţia a fost nefavorabilă, cu modificări cerebrale evidenţiate pe RMN. Decesul s-a declarat seara trecută (n.r. miercuri seară)” , a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, Virgil Musta.

SURSA: MEDIAFAX

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*