Administrație

Guvernul a aprobat plata pentru exproprieri necesare Centurii de Sud

Guvernul a aprobat plata pentru exproprieri necesare Centurii de Sud

Guvernul Orban a aprobat astăzi plata a aproxiativ 32 de milioane de lei, pentru proprietarii terenurilor de pe traseul Centurii de Sud, precum și demararea procedurilor de expropriere.

Potrivit actului normativ, sumele individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată situate pe raza municipiului Timișoara și a localităților Sânmihaiu Român, Șag, Giroc, Moșnița Nouă și Ghiroda, sunt în cuantum total de 31,8 milioane de lei și sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor. Banii vor ajunge la proprietarii de terenuri în cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora.

Constructorul Variantei de Ocolire a municipiului Timișoara Sud este compania TIRRENA SCAVI S.p.A, care a câștigat licitația având ca obiect proiectarea și execuția lucrărilor.

Pe lângă beneficiile locale, şoseaua de 25,690 km are ca principal scop fluidizarea traficului intern dar şi a celui international de tranzit care intră în țară prin zona Stamora Moravița, se desfășoară pe DN 59, ajunge în zona Timișoara și se îndreaptă către centrul țării pe DN 6 sau pe sectoarele de autostradă Arad – Timișoara – Lugoj.

Foto: arhivă

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*