Administrație

Autospecială pentru pompierii din Nădrag

Autospecială pentru pompierii din Nădrag

Liderul CJT, Călin Dobra, s-a aflat marţi la Nădrag, localitate unde Consiliul Județean Timiș a facilitat transferul unui vehicul de intervenție, de la ISU Timiș către Serviciul de voluntari din localitate, necesar pentru stingerea incendiilor. Alături de inspectorul-șef Lucian Mihoc și primarul comunei Nădrag, Liviu Muntean, Dobra le-a predat pompierilor din localitate autospeciala cu o capacitate de 1.000 de litri de apă, accesorii pentru stingerea focului, care poate ajunge în zone greu accesibile.

„Comuna Nădrag este una dintre localitățile unde timpul de intervenție în situații de urgență este unul care nu ne bucură și de aceea facem tot posibilul ca pe plan local să existe strictul necesar care poate fi decisiv în salvarea de vieți omenești. Noi, la Consiliul Județean Timiș, acordăm o atenție deosebită situațiilor de urgență și recent am predat către ISU Timiș două autospeciale de stingere cu tunuri de apă și spumă, cât și șapte ambarcațiuni pneumatice de salvare și intervenție pe apă și gheață. Valoarea celor două autospeciale a fost de aproape 900.000 lei, iar ambarcațiunile au costat 112.000 lei. De asemenea, urmează a fi achiziționat un generator de mare putere, 450 KWA, în valoare de 610.000 lei, cât și un echipament pirotehnic în valoare de 68.000 lei”, a transmis, marţi, preşedintele CJT, Călin Dobra.

Două milioane de lei a alocat Consiliul Județean Timiș Inspectoratului pentru Situații de Urgență în acest an, pentru achiziționarea de echipamente, cât și alte investiții.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*