Cultură

Atmosferă de sărbătoare la Muzeul Național al Banatului

Atmosferă de sărbătoare la Muzeul Național al Banatului

🎄🎀Atmosfera de Crăciun ne aduce bucurie şi ne aminteşte cu precădere de anii copilăriei, de emoţia aşteptării împodobirii bradului, de clipa la care visăm să-l întâlnim pe Moş Crăciun. În acest sens, am intrat azi, preț de câteva ore, în atmosfera feerică, avându-i ca oaspeți pe elevii Școlii Generale 16 și ai Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timișoara.

🧒👩👨‍🦱👩‍🦰150 de copii alături de cadre didactice și părinți, au luat cu asalt mansarda MNaB, unde a avut loc ultimul concert – lecție din sesiunea acestui an școlar. Copiii au fost fascinați de incursiunea în lumea muzicii, care i-a dus cu un pas spre vacanță, i-a îndemnat la lectură, la ascultat muzică și la joacă, prin activitățile interactive și concursuri individuale și pe clase. La final, toți au fost recompensați cu cărți poștale, pliante, cărți cu și despre muzeu. Atmosfera a fost întreținută de cvartetul clasic de coarde compus din profesori și artiști ai Filarmonicii Banatul și Operei Naționale: prof. Edmund Dandoti, Roxana Gherman, Veaceslav Minzat, Marius Bernecker și soprana Nicoleta Colceiar.

👩‍🏫Concertul s-a desfășurat sub coordonarea muzeografului Corina Cranciova, inițiatoarea acestui proiect anual, ce are ca temă repertoriul clasic (tradițional românesc și universal) de Crăciun.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*