Eveniment

Monede și obiecte istorice de patrimoniu, confiscate în P.T.F. Porţile de Fier I

Monede și obiecte istorice de patrimoniu, confiscate în P.T.F. Porţile de Fier I

Poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au descoperit ascunse, într-un autoturism, 1.645 de monede și diferite obiecte istorice, susceptibile a face parte din Patrimoniul Cultural Naţional, pe care un cetăţean sârb intenţiona să le introducă ilegal în ţară.

În data de 07 decembrie,ora 22.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, judeţul Mehedinţi, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetățeanul sârb P. D., în vârstă de 69 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes.

În urma controlului specific, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în bagajele bărbatului, cantitatea totală de 1.645 de monede și diferite obiecte istorice, care sunt susceptibile a face parte din Patrimoniul Cultural Naţional.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de Biroul Vamal Porţile de Fier I.

Politistii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de introducerea pe teritoriul statului român, precum şi deţinerea, comercializarea, organizarea de expoziţii sau orice operaţie privind circulaţia bunurilor culturale imobile, care fac parte din patrimoniul cultural al unui stat străin, conform dispoziţiilor legale ale statului respectiv şi care au fost exportate ilegal conform art. 85, alin. 1, din Legea  182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil, la finalizare fiind luate măsurile legale care se impun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*