Social

Casa Ferch din Deta, inclusă în circuitul turistic

Casa Ferch din Deta, inclusă în circuitul turistic

O inedită structură de cazare va fi deschisă în județul Timiș, în orașul Deta, de către familia Renner, stabilită în România.

În locația cu o istorie frumoasă, familia Renner organizează anual un Târg de Crăciun unde sunt expuse spre vânzare produse tradiționale realizate de localnici, iar casa va fi inclusă în circuitul turistic, după ce proprietarii au demarat deja procedurile legale necesare pentru închirierea celor 4 camere pentru turiști.

Soții Renner, Margit și Roman, au venit de la Viena în urmă cu 15 ani și au dezvoltat o afacere de familie în orașul Deta, oferind spații de cazare turiștilor.“Acum 15 ani, prin prisma jobului, am ajuns în zonă și am cumpărat casa, iar soția mea a văzut potentialul pentru dezvoltare. Casa nu era scoasă în evidență, acoperișul, fațada, toate au fost distruse, iar noi am recondiționat casa. Erau zidurile goale și trei teracote. A fost multă muncă și mulți bani. Toata mobila din locuință este adusă din Viena. Mă bucur când vine lumea și ne spune că e frumos ce vede. Avem 3-4 locuri de cazare”, a transmis Roman Renner, proprietarul casei.

Mai mult, proprietarii au în proiect și asigurarea unor servicii de servit masa în tradiții șvăbești.“Dacă e anunțat din timp și organizat, se poate”.

Introducerea Casei Ferch în circuit turistic este un semnal pozitiv pentru toți cei care s-au gândit la posibilitatea de a oferi locuri de cazare în județul Timiș. Există cerere, așteptări din partea turiștilor, în special al celor străini spre a se caza înspre rural. Decizia familiei Renner de a introduce acest frumos imobil în circuit turistic este extraordinar, inclusiv pentru orașul Deta”, a explicat Delia Barbu, director al Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș.

Galerie Foto:

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*