Turism

Foto. Târgul de Crăciun din Bruxelles, locul unde vin expozanţi din toată Europa

Foto. Târgul de Crăciun din Bruxelles, locul unde vin expozanţi din toată Europa

Piața de Crăciun din Bruxelles se desfășoară pe o perioadă de aproximativ cinci săptămâni şi se ţine în două locații, una foarte aproape de Grote Markt, iar alta, cu mult mai mare, în piaţa din faţa catedralei Sainte-Catherine de lângă fântâna Anspach.

Anul acesta, Târgul de Crăciun de la Bruxelles are loc în perioada 29 noiembrie 2019 – 5 ianuarie 2020.

În Piața de Crăciun de lângă catedrala Sainte–Catherine se ajunge relativ ușor, aceasta fiind situată chiar deasupra stației de metrou cu acelaşi nume. Doar trebuie să luați un metrou pe linia 1 sau 5 şi când ieşiţi din staţia de metrou Sainte–Catherine intrați direct în această piață.

Piața este foarte diversificată, se găseşte aproape orice, atât din punct de vedere a suvenirurilor, cât şi a produselor tradiționale. Aici veți găsi expozanți din aproape toată Europa.

O plimbare pe la cele peste 200 de căsuţe, frumos aranjate, în spiritul sărbătorilor de iarnă, cu siguranţă vă va deschide apetitul culinar. Odată ce ești intrat în această piață o să fi „lovit” din toate direcțiile de arome, care mai de care mai atrăgătoare, provenite atât de la celebrele wafe, cât şi de la miresmele îmbietoare a Glühwein-ului (vin fiert).

„Am găsit o gamă diversificată de produse tradiționale, despre care nici nu știam că există. Dintre acestea vă recomand „Tartiflette”. În multe locuri aveau această mâncare în ofertă, şi pentru cei 8 euro cât costă porția, chiar să merită să încercați. Tartiflette sunt, de fapt, niște cartofi fierți împreună cu bacon şi un tip de brânză, care se aseamănă foarte mult cu brânza brie sau cu brânza camembert. Acestea sunt condimentate cu puțin usturoi şi udate din belșug cu vin alb, lăsate la fiert împreună, iar produsul final este absolut delicios”, scrie www.bucketlist.ro.

Tot în cadrul acestui târg puteţi să încercați şi vinul fiert (Glühwein) care are preţuri variabile în funcție de tipul de pahar: 1,5-2 euro – pahar mic, 2,5-3euro pentru un pahar mediu şi 3,5-4 euro un pahar mare . Dacă doriți să fie vinul cu „întăritor”, pentru încă 1 euro, se adăugă un păhărel de rom sau amaretto.

În piaţă atmosfera este foarte frumoasă, găsești foarte multe atracții şi poți să-ţi petreci toată ziua fără să te plictisești. Poți să te plimbi cu roata gigant sau să iți închiriezi nişte patine pentru patinoarul cu cei peste 1.000 m2 suprafață.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*