Social

Adăpostul de iarnă se deschide în această seară. Ce au donat timişorenii pentru oamenii străzii

Adăpostul de iarnă se deschide în această seară. Ce au donat timişorenii pentru oamenii străzii

Direcția de Asistență Socială va deschide începând de astăzi Centrul de primire în regim de urgență „Adăpostul de iarnă” de pe strada Învațătorului.

Având în vedere condiţiile meteo nefavorabile (temperaturi extreme, înzăpeziri) ce pot apărea mai ales pe parcursul nopţii, Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara prin serviciile sociale aflate în subordine Centrul pentru persoane fără adăpost şi Centrul de suport pentru situaţii de urgenţă/criză deschide Adăpostul de urgenţă, sezonul 2019-2020. Scopul este prevenirea deceselor prin hipotermie a persoanelor fără adăpost şi a celor din spaţii neîncălzite. Acesta se deschide și funcționează câteva luni pe an, în perioada decembrie – martie.

Adăpostul este localizat într-o încăpere a unei centrale termice, oferind condiții minimale pentru 50 de oameni/zi, dar care aduce un plus de speranță în perioada iernii persoanelor fără adăpost sau a celor din spații neîncălzite, prevenind astfel decesul prin hipotermie.

Cei care ajung aici primesc servicii de îngrijire personală: igienizare, deparazitare, echipare; evaluare medicală și asistență medicală primară; două mese/zi de la Cantina Socială, informare și consiliere socială în vederea obținerii unor drepturi; consiliere psihologică și suport emoțional.

Direcția de Asistență Socială mulțumește în numele fiecărui om care va trece peste iarna 2019-2020 și cu ajutorul timișorenilor care au răspuns anunțului umanitar lansat zilele trecute. Timișorenii au donat pături, plapume, lenjerii de pat, lenjerii de corp, ciorapi, încălţăminte, haine groase, haine bărbați și femei, între orele 10-20 pe stradăa Telegrafului nr. 8. Oameni de bine au sponsorizat achiziția unui linoleum absolut necesar locației.

Adăpostul de urgență de pe str. Învățătorului în cifre

2016-2017 a funcționat 91 de zile, au beneficiat de servicii un număr total de 3.158 cazuri. Dintre aceste cazuri 816 au fost femei și 2.342 bărbați.

2017-2018 a funcționat 96 de zile şi au beneficiat de servicii un număr total de 2.448 cazuri. Dintre aceste cazuri 533 au fost femei și 1.915 bărbați.

2018-2019 a funcționat 89 de zile şi au beneficiat de servicii un număr total de 2.440 cazuri. Dintre aceste cazuri au fost 488 femei și 1.952 bărbați.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*