Administrație

Primăria ridică în Freidorf un centru multifuncţional cu fonduri europene

Primăria ridică în Freidorf un centru multifuncţional cu fonduri europene
Adora Beauty

Primăria Timişoara anunţă că a fost semnat contractul de finanţare din fonduri europene pentru „Regenerare fizică, economică şi socială a zonei marginalizate str. Polonă din cartierul Freidorf – Construire centru multifuncţional de tip servicii sociale fără cazare”. Amplasament: str. Polonă nr. 17, cartier Freidorf.

Astfel, se va construi o clădire, un centru multifuncţional cu o suprafaţă utilă de 447 mp, regim de înălţime: P + 1E. Vor fi amenajate şi o zonă verde şi un teren de joacă/sport pe o suprafaţă de 670,75 mp. Va beneficia de acest proiect populaţia care trăieşte în zona marginalizată, respectiv 575 persoane, care au fost identificate în urma unor cercetări în teren.

Obiectivele proiectului vizează promovarea dezvoltării locale prin intermediul unor investiţii în construcţia şi dotarea unui Centru multifuncţional destinat utilizării publice pentru activităţi educative, culturale şi recreative de tip centru de zi. Totodată, se doreşte asigurarea unor servicii sociale destinate zonei Freidorf, care vor oferi posibilitatea unor intervenţii integrate şi vor contribui la combaterea excluziunii sociale. În cadrul Centrului multifuncţional construit şi dotat prin proiect se vor oferi servicii sociale pentru  un centru de zi pentru copiii aflaţi în situaţie de risc de separare de părinţi, precum şi servicii de asistenţă comunitară. Valoarea totală: 4.381.944,27 lei, fără TVA. Durata de implementare de la semnarea contractului: 39 de luni.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*