Administrație

Ultimatumul lui Robu pentru locatarii clădirilor degradate din Cetate

Ultimatumul lui Robu pentru locatarii clădirilor degradate din Cetate

Cele trei piețe principale ale orașului, Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Unirii, trebuie să arate impecabil pentru anul 2021, este de părere primarul Timişoarei. Nicolae Robu a fixat şi un termen pentru reabilitarea tuturor clădirilor pe care pieţele le cuprind: 31.10.2020.

„O nouă clădire emblematică a Timișoarei, Casa cu Atlanți, situată pe str. Alba Iulia, în prelungirea Palatului Operei și Teatrelor înspre Piața Libertății este reabilitată în cea mai mare proporție! Este o clădire proprietate privată, ca toate clădirile din Piața Victoriei și din celelalte două piețe menționate, exceptând Palatul Operei și Teatrelor și Primăria Veche -proprietăți ale municipalității-, Fosta Comenduire a Garnizoanei -proprietate a Ministerului Culturii- și Actuala Comenduire a Garnizoanei și Casa Armatei -proprietăți ale Ministerului Apărării-.

Felicitări proprietarului Casei cu Atlanți!

Urmați-le exemplul, stimați proprietari/coproprietari de clădiri din cele trei piețe și, de fapt, din întregul oraș! Mie nu-mi face plăcere să vă amendez sau să vă supraimpozitez, dar vă spun cu respect: cine nu a început deja să-și reabiliteze clădirea încât lucrările să poată fi finalizate până la data de 31.10.2020, va fi amendat, începând de acum, în fiecare săptămână și, în plus, pus la impozit de 6 ori mai mare! Nu ne putem juca cu imaginea orașului nostru și a țării noastre! Nu ne putem lăsa prinși de anul 2021, când vom fi capitală a culturii europene, cu clădirile din cele trei piețe în halul în care majoritatea sunt acum! Vă rog să înțelegeți asta, stimați concitadini! Cine își iubește orașul, cine își iubește țara, înțelege, fără îndoială!

Salut prezența schelelor pe circa 2/3 din frontul stradal de pe latura vestică a Pieței Victoriei (cea cu Statuia Regelui Ferdinand) și aștept ca ele să apară și pe treimea rămasă!

Mă îngrijorează, însă, lipsa de reacție a proprietarilor de pe latura estică (cea cu Statuia Reginei Maria). Ei ne obligă să-i amendăm în continuare și îi vom amenda fără menajamente! Dacă situația continuă, vom ajunge să-i executăm silit, scoțându-le proprietățile la licitație! Deși, o spun răspicat, ne-ar displăcea profund să avem de făcut așa ceva”, a transmis, luni, Robu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*