Educație

De la conștientizare la empatie, proiecție de film

De la conștientizare la empatie, proiecție de film
Adora Beauty

Proiectul de solidaritate „Educație pentru toți” al UPT continuă cu o nouă proiecție de film, intitulată „De la conștientizare la empatie”, care se va desfășura în data de 2 decembrie, de la ora 20:00, la Subsolul Facultății de Construcții (Strada Traian Lalescu, Nr. 2).

În urma impactului puternic pe care cele 7 scurtmetraje din cadrul primului eveniment l-au avut asupra publicului, proiectul își propune să îi sensibilizeze în continuare pe studenți și să îi determine să empatizeze cu persoanele cu dizabilități din comunitatea lor.

Proiecția de film face apel la implicarea afectivă a semenilor și încearcă să dezvolte latura umană a fiecărui privitor, punându-i în fața unor situații concrete în care persoanele cu dizabilități sunt tratate cu răutate și reticență de cei din jur.

Prin intermediul ei, se creează un mediu care îi va provoca pe studenți să găsească soluții pentru acest gen de tratament, dar și pentru obstacolele cu care persoanele cu dizabilități se întâlnesc în viața de zi cu zi.

Proiectul „Educație pentru toți” are ca scop final accesul tuturor, în mod egal, la actul educațional și face parte din programul Corpul European de Solidaritate, susținut de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Mai multe informații se găsesc pe pagina de Facebook: Educație pentru toți[1] și în evenimentul pe Facebook: De la conștientizare la empatie – proiecție de film[2]. Dacă doriți să luați contact cu organizatorii, puteți suna la numărul de telefon 0733 934 063.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*