Social

La Mulți Ani, România! Peste 600 de militari din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, angrenați în defilare

La Mulți Ani, România! Peste 600 de militari din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, angrenați în defilare

La Mulți Ani, România! La Mulți Ani, Timișoara!

1 decembrie 1918 va rămâne o dată emblematică în istoria României. Regele Ferdinand I și Regina Maria sunt unele dintre cele mai importante capete încoronate pe care le-a avut România pe tron. Numele celor doi sunt strâns legate de momentul Marii Uniri și de concretizarea formării României Mari.

Ziua Națională a României i-a făcut pe oameni să iasă din casă pentru a asista la manifestările organizate pe Bd. Take Ionescu. Evenimentele au început dimineață, de la ora 8.00, cu depuneri de coroane și jerbe la Cimitirul Eroilor, apoi la Monumentul comemorativ al colonelului Virgil Economu (9.30), iar dela 10:00 – 10.30 a avut loc o Ceremonie militară cu depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori Monumentul Ostașului Necunoscut din Parcul Central „Anton Scudier”.

De la ora 12 evenimentele s-au mutat pe bulevardul Take Ionescu, în fața Inspectoratului Județean de Poliție. Peste 600 de militari din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională au fost angrenați în defilare, alături de 106 autospeciale și tehnică militară din dotare a MapN, MAI, SRI, a Penitenciarului Timișoara și a Poliției Locale.

Oameni de toate vârstele au ieșit din case pentru a vedea militari, jandarmi, pompieri sau polițiști defilând cu tot cu utilaje. Cei mai încântați au fost ca de fiecare dată copiii, care aveau în mâini stelugulețe tricolore.

Între orele 17:20 – 18:00 va vaea loc Ceremonia militară de retragere cu torte, pe traseul: Bulevardul Regele Ferdinand I (în fața Catedralei Mitropolitane din Timișoara), Bulevardul Regele Ferdinand, Bulevardul Constantin Diaconovici Loga, Bulevardul Revoluției din 1989, Piața Unirii, Piața Libertății, Piața Victoriei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*