Administrație

A fost inaugurat Centrul cultural – Muzeul de Istorie la Recas

A fost inaugurat Centrul cultural – Muzeul de Istorie la Recas

Vineri a fost inaugurat Centrul cultural – Muzeul de Istorie, care a fost transferat din vechea clădire în noul spațiu amenajat la Casa de Cultură Ion Cojar din Recaș.

La eveniment au participat consilieri locali, invitati, reprezentanți ai institutiilor locale, localnici, elevi.
Evenimentul a fost însoțit și de expoziția permanentă Banatul de altădată și azi, care o fost vizualizat de toți cei prezenți.

“Fiecare popor, care se respectă, îşi cunoaşte istoria şi vrednicia înaintaşilor şi are grijă să-şi aducă aminte cu respect şi demnitate, cu mândrie şi să-i cinstească aşa cum se cuvine. Fotografii, documente, obiecte, arată cum au trait înaintaşii noştri, bucuriile şi durerile lor, ceasurile lor de biruinţă şi ceasurile lor de restrişte, de asemenea felul cum s-au gospodărit ei”, a spus primarul orasului Recas, Teodor Pavel.

Centrul cultural din Recaș este un loc al educaţiei şi culturii noastre, locul destinat istoriei aşezării, un loc care oglindeşte viaţa înaintaşilor noştri, este şi trebuie să rămână un punct de reper al comunităţii. Aici oamenii se pot întâlni pentru a percepe trecutul lor dar şi prezentul. Nu putem însă realiza nimic dacă nu cunoaştem cele ce s-au făcut de înaintaşii noştri.
Colecţiile centrului conservă ceva din ceea ce a fost locul natal al multora dintre noi.

Publicul care dorește să cunoscă istoria locului nostru, o poate face zilnic, între orele 9 – 17.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*