Politic

Mihai Ritivoiu: “PSD se află într-un moment de cumpănă, mai grav decât oricând. Se impune o analiză sinceră despre cum am ajuns aici şi ce ar fi de făcut”

Mihai Ritivoiu: “PSD se află într-un moment de cumpănă, mai grav decât oricând. Se impune o analiză sinceră despre cum am ajuns aici şi ce ar fi de făcut”

Consilierul județean al PSD Timiș, Mihai Ritivoiu, se declară revoltat și dezamăgit în același timp de stadiul în care se află Partidul Social Democrat, după înfrângerea zdrobitoare la alegerile prezidențiale.

Printr-o postare, acesta a explicat deciziile greșite de la toate nivelurile. În plus, susține că e nevoie de lideri noi, tineri, carismatici  pentru a resuscita social-democraţia română.

 “PSD e la pământ. Partidul meu se duce de râpă. (…) Păcatul originar s-a consumat de Crăciun în 2016, imediat după victorie. Un partid întreg i-a dat pe mână lui Liviu Dragnea cecul în alb al desemnării premierului. Ne-am trezit cu Sevil Shhaideh. Zero carismă, zero anvergură politică, zero legături cu partidul. Şi cu bube-n cap. Ne repliem cu Sorin Grindeanu, propunere corectă şi conformă, doar pentru a-l gâtui peste o lună cu Ordonanţa 13 şi a-l da jos peste şase cu moţiune împotriva propriului Guvern. De atunci, timpul nu a mai avut răbdare cu noi. (…) Ne alegem candidaţii din timp, cu unu-doi ani înainte. La Timişoara, candidatul PSD la Primărie se nominalizează cu o lună înainte de alegeri. Ce să şi poţi face în aşa o perioadă scurtă? De 30 de ani, marea noastră competiţie internă este cum să scapi de nominalizarea la candidatura de primar al Timişoarei. Fugim toţi ca din gaură de şarpe, cine se împiedică e prins, împachetat şi trimis să candideze.

Sau putem continua ca şi până acum. Să ne minţim singuri. Să facem greşeli, cum a fost rămânerea la guvernare după alegerile europarlamentare din mai. Caz în care cele două valuri de alegeri de la anul vor mătura ce-a mai rămas. Electoratul s-a schimbat, nu mai funcţioneaza strategiile door-to-door, cu responsabili pe strazi. Oamenii au astăzi nenumărate surse de informare, una mai manipulată ca alta. Activistul pesedist din fiecare scară de bloc, de pe fiecare stradă de la sat, este un concept depăşit. E nevoie de lideri noi, tineri, carismatici. Avem nevoie de un Tony Blair, pentru a resuscita social-democraţia română. Problema mea este că nu îl văd. Îl caut în fiecare bărbat politic cu anvergură naţională şi nu îl găsesc”, susține Mihai Ritivoiu, consilier județean PSD.

Pe de altă parte, printr-o intervenție la postul de televiziune DIGI 24, social – democratul Mihai Ritivoiu a criticat-o pe Viorica Dăncilă, acuzând-o că nu a știut cum să-si folosească puterea sau să gestioneze anumite situații și partidul pe care l-a preluat de la Liviu Dragnea.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*