Social

Importanța colectării și reciclării hârtiei și a cartonului

Importanța colectării și reciclării hârtiei și a cartonului

Pentru fiecare tonă de hârtie reciclată se salvează 17 copaci. În raport cu fabricarea hârtie albe “noi”, hârtia reciclată consumă, cu 25% mai puțină energie și cu 90 % mai puțină apă în procesul de reciclare.

Reciclarea hârtiei depinde foarte mult de calitatea deșeurilor colectate. Dacă sunt umede sau impregnate cu murdărie, deșeurile de hârtie nu se mai pot recicla. De aceea, trebuie să ținem cont ca deșeurile colectate împreună să nu-și compromită reciproc șansa de reciclare. Deșeurile colectate împreună cu hârtia (metal, plastic, lemn) trebuie curățate și uscate înainte de a fi depuse în recipientul destinat.

Ambalajele voluminoase de carton, înainte de a fi introduse în pubelă , se presează, pentru reducerea spațiului depozitat.

Impactul negativ asupra mediului înconjurător, dar și al sănătății populației, se va diminua prin reciclarea hârtiei și a cartonului, utilizându-le la maximum înainte de aruncare.

Efectele dezvoltării industriei celulozei și hârtiei, care implică defrișări masive de păduri, sunt dezastruoase pentru mediul înconjurător. Astfel, este foarte important să reciclăm hârtia, pentru că salvăm copacii, care sunt foarte prețioși pentru natură și om.

În județul Timiș, deșeurile din hârtie și carton se reciclează în același recipient împreună cu metalul, lemnul și plasticul.

Vă atragem atenția că nerespectarea regulilor de colectare selectivă a deșeurilor și abandonul acestora pe domeniul public se sancționează cu amenzi.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*