Social

Două persoane amendate cu 3.000 de lei după ce au fost filmate când aruncau deșeuri pe stradă

Două persoane amendate cu 3.000 de lei după ce au fost filmate când aruncau deșeuri pe stradă

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat în ultimele zile să acționeze în teren pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, atât în cazurile în care aceste persoane sunt surprinse în timpul patrulărilor efectuate în teren, cât și ca urmare a imaginilor surprinse pe camerele de supraveghere din oraș.

Astfel, zilele trecute au fost identificate două persoane care au abandonat deșeuri pe str. Crizantemelor colţ cu Preyer și pe str. Corbului, după ce au fost surprinse cu ajutorul camerelor de supraveghere. În ambele cazuri s-a luat măsura sancționării conform Legii 211/ 2011 modificată cu noile prevederi care menționează sancțiuni de 3000 lei, dispunându-se și termen de trei zile pentru igienizarea locațiilor și predarea deșeurilor către societatea de salubrizare Retim.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția din nou celor care intenționează să scape de deșeurile adunate în gospodărie să găsească soluții pentru a le depozita doar în locurile special amenajate în acest sens, deoarece, conform modificărilor aduse la Legea 211/2011 prin Legea nr. 188/2019, abandonarea în alte locuri se sancționează drastic, mai exact cu amenzi de la 3000 la 6000 lei, cei depistați fiind obligați și să ia măsuri de igienizare a locației.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*