Economic

Delegaţia României s-a întors de la Amsterdam

Delegaţia României s-a întors de la Amsterdam
Delegaţia României compusă din Cristina BĂDULESCU, manager de proiect EIT Climate KIC şi echipa finalistă acompetiției naționale de la Timişoara s-au întors de la Amsterdam, unde au reprezentat cu succes România în finala competiţiei internaționale de idei ClimateLaunchPad.

Cea mai mare competiţie din domeniul tehnologiilor inovative din Europa s-a desfășurat la Amsterdam, în perioada 13 15 noiembrie 2019.

Misiunea competiției este aceea de a atrage potențialul de tehnologii inovative din Europa și de a crea oportunități pentru inovatori în vederea atenuării efectelor schimbărilor climatice.

În calitate de partener oficial în România al Programului Climate KIC, în 10 octombrie a.c. CCIA Timiș a organizat şi găzduit finala naţională a competiţiei de idei ClimateLaunchPad, după ce înprealabil echipele înscrise în competiție au avut parte de un training intensiv susţinut de lectori internaţionali.

În urma deliberării juriului, a fost selectată să reprezinte România la finala internațională din Olanda echipa clasată pe locul I – MOVEATILE (Larisa GARDEAN și Diana NOVAC), care a propus un sistem inovativ de fixare a plăcilor ceramice care pot fi înlocuite și refolosite fără a fi sparte, modalitate concretă de încurajare a economiei circulare prin posibilitatea reutilizării.

La Amsterdam, în aceeași perioadă, a avut loc și workshopul internațional al sub-programului Pioneers into Practice unde România a fost reprezentată de 2 „pionieri” generația 2019 și 6 „pionieri” alumni din generațiile 2014-2018.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*