Educație

Peste 300 de participanți la cea de-a XIII-a ediție iTEC

Peste 300 de participanți la cea de-a XIII-a ediție iTEC

Vineri, 22 noiembrie, a avut loc deschiderea unuia dintre cele mai importante concursuri naționale de programare, iTEC (IT Engineering Contest), o competiție organizată de Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare a UPT (Liga AC) în colaborare cu Facultatea de Automatică și Calculatoare și Universitatea Politehnica Timișoara. Peste 300 de tineri din toată țara au venit să-și testeze abilitățile de programare.

Concursul, adresat elevilor de liceu și studenților pasionați de domeniul IT, este compus din şase probe, și anume: Algoritmică, Game Development, Mobile Development, Web Development, Embedded Development și Graphic Design.

Participanții la probele de tip maraton (Game Development, Mobile Development, Web Development și  Embedded Development) au început concursul vineri, iar până duminică, pe parcursul a aproximativ 48 de ore, trebuie să realizeze un proiect conform cerințelor competiției.

Probele de Algoritmică și Graphic Design vor avea loc sâmbătă, în intervale orare diferite, pentru a oferi posibilitatea concurenților să participe la ambele probe, dacă doresc.

Pe lângă competiția efectivă participanții au ocazia să învețe lucruri noi, să facă schimb de bune practici, să primească sfaturi și să cunoască alți pasionați ai domeniului. Mai mult, numeroase surprize din partea organizatorilor îi vor așteaptă la Timișoara.

Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 24 noiembrie, ora 14:30, la IncubART Makerspace.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*