Eveniment

Iranian, depistat în timp ce încerca să treacă fraudulos frontiera

Iranian, depistat în timp ce încerca să treacă fraudulos frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat un bărbat din Iran, solicitant de azil în România, care a încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Miercuri seara, poliţiştii de frontieră de la Sânnicolau Mare, județul Timiș, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în apropierea localității de frontieră Cenad, la aproximativ 100 m de linia de frontieră, a fost observată o persoană de sex masculin care se deplasa pe jos, spre graniţa cu Ungaria. Imediat, bărbatul a fost preluat şi transportat la sediul instituției, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că bărbatul în cauză este cetăţean iranian, în vârstă de 35 de ani, solicitant de azil pe teritoriul României şi intenţiona să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Foto: arhivă

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*