Eveniment

Armata va decontamina blocul de pe Mioriţei. 40 de locatari sunt încă internaţi în spitale

Armata va decontamina blocul de pe Mioriţei. 40 de locatari sunt încă internaţi în spitale

În urma examenelor toxicologice efectuate de către inspectorii Inspecției Sanitare de Stat, din cadrul DSP Timiș cât și a detecțiilor efectuate în ultimele două zile de către echipajele CBRN din cadrul ISU, nu s-a identificat depășirea indicatorilor de substanțe toxice în spațiile verificate.

ISU Timiş transmite că încă de la debutul acestei situații de urgență, pentru eficientizarea misiunilor de răspuns, s-a solicitat sprijinul structurilor ierarhic superioare. Astfel, din cursul acestei dimineți, o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naționale, va veni în sprijinul forțelor angrenate în gestionarea acestei situații și va efectua verificări suplimentare în locurile unde au fost identificate depășiri ale valorilor normale din aer.

Această măsură complementară a fost adoptată de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în ședința care a avut loc în data de 20.11.2019, la ora 21:00, pentru siguranța și înlăturarea stării de panică generată în rândul locatarilor.

În urma rezultatelor obținute după aceste ultime verificări, se va efectua o acțiune de neutralizare, decontaminare, care constă în ventilarea spațiilor și spălarea cu apă și substanțe tensioactive, iar după obținerea avizului Direcției de Sănătate Publică Timiș, locatarii vor putea reveni în locuințele lor.

În prezent mai sunt internate 40 de persoane, dintre care 29 copii la spitalul Louis Țurcanu, 8 adulți la Spitalul Județean și 3 adulți la Spitalul Municipal. Starea persoanelor internate este general bună, momentan pacienții aflându-se sub supravegherea medicilor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*