Social

Sancționat cu 2000 lei și obligat să igienizeze rampa de deșeuri

Sancționat cu 2000 lei și obligat să igienizeze rampa de deșeuri

Mare atenție! Au intrat în vigoare sancțiunile mărite pentru abandonarea de deșeuri.

În cursul zilei de ieri, polițiștii locali au surprins un cetățean care a abandonat 10 saci cu resturi provenind din amenajarea apartamentului pe str. Gh. Lazăr. Acesta a fost sancționat cu 2000 lei, cu somație de curățare a locației și predare a resturilor către operatorul de salubrizare. Cel în cauză s-a conformat, declarând că a crezut că acolo are voie deoarece este în spatele blocului.

Reamintim că au intrat în vigoare noile modificări ale HCL 371/2007 pe linie de protecția mediului și abandonarea de deșeuri, prin HCL 531/25.10.2019, care prevede că abandonarea de deșeuri de orice fel pe domeniul public care prin conținut sau volum necesită intervenția operatorului de salubrizare și contribuie la formarea rampelor clandestine de deșeuri sau la alimentarea acestoraconstituie contravenție și se sancționează cu amendă între 2000 și 2500 lei și măsura complementară de a igieniza rampa și de a preda deșeurile unui operator autorizat în termen de 48 de ore, precum și de a face dovada predării agentului constatator.

Nerespectarea măsurii complementare atrage după sine sancțiuni între 2000 și 2500 lei.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului acționează permanent pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, atât în cazurile în care aceste persoane sunt surprinse în timpul patrulărilor efectuate în teren cât și ca urmare a imaginilor surprinse pe camerele de supraveghere din oraș.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*