Social

CFR Călători: Vagoane modernizate pe relația Iași – Timișoara și retur

CFR Călători: Vagoane modernizate pe relația Iași – Timișoara și retur

CFR Călători introduce de azi, 20 noiembrie 2019, vagoane din seria 2068 modernizate în compunerea primei garnituri a trenului IR 1765/1766 pe relația Iași – Timișoara și retur. Vagoanele au fost modernizate la VFU Remarul Pașcani și oferă pasagerilor de pe această rută condiții de călătorie la standarde europene.

Modernizarea unui vagon de călători constă în dotarea cu: instalație de climatizare (încălzire, ventilație și aer condiționat); sistem de informare a pasagerilor, cu display-uri atat in interiorul vagonului, cât și în exteriorul vagonului; cabina WC dotată cu WC vacuumatic ecologic; uși cu acționare electrică, cu multiple sisteme de protecție a călătorilor la urcare și coborâre, precum și la deschiderile accidentale; stație de amplificare pentru transmiterea de anunțuri făcute de către personalul de tren; bus de tren care permite transmiterea informațiilor în lungul trenului, informații prioritare privind defectele accidentale apărute în parcurs; diagnoză centralizată a principalelor instalații ale vagonului; tablou electric complet echipat, adaptat noilor instalații existente pe vagon.
În funcție de livrările viitoare de la uzina reparatoare și cea de-a doua garnitură de pe relația Iași – Timișoara va fi compusă în cel mai scurt timp din vagoanele modernizate seria 2068 de la uzina din Pașcani.

Prin modernizările realizate în cursul anului 2019, CFR Călători va spori capacitatea de transport pusă la dispoziția publicului cu peste 4000 de locuri la vagoane clasa I și clasa II.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*