Eveniment

A fost reținut patronul firmei de dezinsecție responsabilă de moartea a trei persoane

A fost reținut patronul firmei de dezinsecție responsabilă de moartea a trei persoane

Patronul firmei care a efectuat deratizările în cele două imobile din Timișoara, unde trei persoane, între care doi copii, au murit, iar alte 17 au ajuns la spital, a fost reținut, marți dimineață, de procurori.

Într-unul dintre imobile, situat pe strada Mioriței, în decurs de câteva zile, au murit un copil de doar trei ani, un bebeluș și mama acestuia. De asemenea, alți 12 adulți și 8 copii sunt spitalizați.

Lucrările de dezinsecție au fost efectuate de asociatul firmei Bistim Dera SRL D, Ioan Sorin Buță. Acesta a fost audiat sub acuzațiile de omor din culpă și vătămare corporală, fiind reținut, în această dimineață, pentru 24 de ore, potrivit pressalert.ro.

În jur de 30 de locatari ai unui al doilea bloc de locuințe din oraș au fost evacuați, luni seara, de autorități. Imobilul este situat pe strada Vaida Voievod.

Potrivit reprezentanților ISU Timiș, măsura de evacuare completă a blocului de a fost luată preventiv, pentru măsurători care să identifice nivelul de substanțe periculoase.

„În urma identificării unui singur apartament, care a efectuat aceeași operațiune de dezinsecție și deratizare cu aceeași firmă, s-a dispus evacuarea completă a blocului, ca măsură preventivă”, a anunțat ISU Timiș.

Ușa apartamentului în care s-a făcut deratizarea a fost sigilată cu bandă adezivă, iar cei 31 de locatari ai blocului au fost evacuați, fiind transportați spre spații de cazare puse la dispoziție de municipalitate.

Potrivit ISU, marţi dimineaţă situaţia este următoarea:

Ora 08:00

Situația persoanelor internate/în evaluare

– Spitalul Județean: 1 adult internat;

– Spitalul Municipal: 3 adulți internați;

– Spitalul Louis Ţurcanu: 16 copii internați.

Total persoane internate: 20 persoane.

Situația persoanelor cazate:

– 5 persoane cazate în spațiile puse la dispoziție de autoritățile locale (3 Hotel Savoy, 1 Mitropolie, 1 Liceul Silvic).

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*