Eveniment

Un egiptean şi un libian, depistaţi la frontiera cu Serbia

Un egiptean şi un libian, depistaţi la frontiera cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat, în zona de competenţă, doi cetăţeni străini, solicitanţi de azil pe teritoriul României, care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, pe jos.

În data de 14 noiembrie, în jurul orei 18.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, au declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în urma căreia au depistat, la aproximativ 200 m de frontiera cu Serbia, două persoane de sex masculin care nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă.

Imediat, poliţiştii de frontieră i-au condus pe cei doi la sediul instituției pentru cercetări, ocazie cu care s-a stabilit că sunt cetăţeni din Egipt şi Libia, în vârstă de 22, respectiv 31 de ani, solicitanţi de azil pe teritoriul României. Bărbații au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria cu intenţia de a ajunge în Austria, dar s-au rătăcit.

          În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei doi bărbaţi fiind predaţi Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţi de Azil Timişoara, în vederea dispunerii măsurilor legale, ce se impun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*