Administrație

Robu face din nou apel la timişoreni să doneze bani pentru Monumentul Revoluţiei

Robu face din nou apel la timişoreni să doneze bani pentru Monumentul Revoluţiei

În decembrie 1989, lumea întreagă era cu ochii aţintiţi asupra Timișoarei, urmărind cu emoţie curajul nebunesc al timişorenilor de a înfrunta un sistem opresiv dintre cele mai bine puse la punct din istorie, consolidat în cei aproape 50 de ani comunism.

„Nu avem voie să uităm ce s-a întâmplat atunci, să-i uităm pe cei ce și-au jertfit viața pentru ca noi, astăzi, să fim liberi! Lansăm inițiativa de strângere de fonduri pentru realizarea în Timișoara a unui Monument al Revoluției din Decembrie 1989, la 30 de ani de la câștigarea prin jertfe și riscuri a libertății!”, a transmis Nicolae Robu.

Primarul a precizat că fondurile intră în conturile Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAPR), Filiala Timișoara, sub girul Primăriei Timișoara.

Monumentul este o creație a reputatului artist plastic timișorean Luigi Varga, membru al UAPR, Filiala Timișoara. El va fi amplasat în spațiul dintre Podul Maria și Catedrală, în Parcul Catedralei.

„Haideți să ne solidarizăm din nou, indiferent ce ne diferențiază, cum s-a întâmplat la Revoluție! Haideți ca ÎMPREUNĂ să aducem acest omagiu eroilor noștri și, prin ei, supremei valori numită LIBERTATE, înscrisă profund în codul nostru genetic de ființe umane!”, a mai transmis Robu.

Intră AICI dacă vrei să faci o donaţie!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*