Social

Maratonul Resuscitării – Ediția I – Timișoara: Peste 50 de medici, paramedici și voluntari, 9 ore neîntrerupte de resuscitare

Maratonul Resuscitării – Ediția I – Timișoara: Peste 50 de medici, paramedici și voluntari, 9 ore neîntrerupte de resuscitare

Prima ediție a Maratonului Resuscitării din Timișoara va avea loc sâmbătă, 16 noiembrie, în ansamblul mixt Iulius Town și va fi organizată de Fundația pentru SMURD în parteneriat cu UPU-SMURD Timișoara și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș.

Peste 50 de medici, paramedici, instructori formatori și voluntari, cu peste 30 de manechine de resuscitare, vor prezenta manevrele de resuscitare într-un maraton de 9 ore fără întrerupere, exercițiu de instruire care urmărește să aibă o amploare fără precedent în regiune. Cursurile vor fi susținute gratuit atât în limba română, cât și în engleză pentru publicul străin care dorește să învețe cum poate salva o viață. Anual, în Europa, mor, în medie, peste 350.000 de oameni în urma unui stop cardiorespirator, aproximativ 80% dintre aceste cazuri având loc la domiciliu.

Startul Primei ediții a Maratonului Resuscitării din Timișoara va fi dat la ora 12.00, în zona Intersport din Iulius Mall Timișoara, parte integrată a proiectului mixt Iulius Town. Modulul de instruire durează 30 de minute și cuprinde manevrele de resuscitare pentru cele trei categorii principale de victime, adult, copil și sugar, accentul fiind pus pe exersarea acestor manevre de către publicul participant, fiecare punct de instruire fiind dotat cu manechine profesioniste de resuscitare. Cursurile se adresează persoanelor de orice vârstă, inclusiv copiilor. Modulele de instruire se vor succeda fără încetare între orele 12.00 și 21.00. În cadrul evenimentului vor fi expuse mai multe autospeciale de intervenție și echipamente ale ISU Timiș.

Maratonul Resuscitării a fost lansat în anul 2015 și a pornit ca o inițiativă a studenților mediciniști voluntari SMURD din Cluj-Napoca. Până în prezent, în cadrul edițiilor organizate în Cluj-Napoca, au fost instruite, în total, aproximativ 5.000 de persoane.

În mai anul acesta, Fundația pentru SMURD a organizat prima ediție în București, reușind instruirea a peste 1200 de oameni, urmată de o primă ediție și în Constanța, în luna septembrie, în cadrul căreia peste 800 de participanți au învățat cum pot salva o viață.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*