Turism

Târgul de Crăciun de la Sttugart, cu o tradiţie de peste 300 de ani, se află la doar două ore de zbor de pe Aeroportul Internaţional Timişoara

Târgul de Crăciun de la Sttugart, cu o tradiţie de peste 300 de ani, se află la doar două ore de zbor de pe Aeroportul Internaţional Timişoara

Germania e tare primitoare în perioada sărbătorilor de iarnă. La Stuttgart veţi găsi cu siguranţă un cadou şi pentru prietenii pretenţioşi, dar şi pentru cei tradiţionalişti.

Oraşul german se află la doar două ore de zbor de pe Aeroportul Internaţional “Traian Vuia” din Timişoara, iar cursele companiei low-cost Eurowings decolează de patru ori pe săptămână: lunea, miercurea, vinerea şi duminica.

Târgul de Crăciun din Stuttgart nu are aerul comercial al marilor magazine. Cu o tradiţie de peste 300 de ani, pe cele 280 de tarabe colorate nu vei găsi produse scoase pe bandă rulantă de marile fabrici, ci unele lucrate manual de meşteri locali: figurine şi jucării din lemn, marionete, lumânărele sau opincuţe din piele.

La tot pasul te întâmpină mirosul de mere cu scorţişoară, al castanelor coapte şi al cârnaţilor pe grill. Cei mici pot să aleagă dintre bucăţile de turtă dulce, bomboanele de marţipan sau dulciuri făcute în casă.

În Piaţa Palatului – Schlossplatz se ridică, în fiecare an, lumea copiilor. O roată gigant îi aşteaptă să le arate oraşul de sus, iar pe străzi se vor întâlni cu personaje de basm.

Anul acesta, Târgul de Crăciun de la Sttugart este deschis în perioada 27 noiembrie – 23 decembrie.

Mai multe detalii AICI

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*