Social

Tineri sancționați drastic pentru drifturi și turarea motoarelor. Unul nu avea permis

Tineri sancționați drastic pentru drifturi și turarea motoarelor. Unul nu avea permis

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au avut în vedere, în ultima perioadă, pe lângă situațiile privind oprirea sau staționarea neregulamentară, și cazurile în care conducătorii auto nu au respectat legislația referitoare la turarea motoarelor, efectuarea de derapaje, întoarceri bruște pe loc, accelerări și frânări bruște.

Zilele trecute, M.C., de 21 de ani, din Timișoara, a fost depistat efectuând derapaje și accelerări bruște, turând motorul autoturismului BMW, pe Calea Martirilor, pe timp de noapte. Cel în cauză a fost sancționat cu amenda maximă de 2.500 de lei.

Cu aceeași sancțiune s-a ales și C.C., de 18 ani, tot din Timișoara, care a fost depistat pe str. Pop de Băsești, intersecție cu str. Gării, efectuând manevre și derapaje, accelerări și întoarceri bruște pe loc cu turarea motorului autoturismului BMW la volanul căruia se afla. În prima fază, cel în cauză, la vederea patrulei de polițiști locali a încercat să fugă de la fața locului, îndreptându-se cu autovehiculul spre Solventul, unde, din cauza vitezei și a drumului alunecos a ieșit cu mașina de pe carosabil, ajungând într-un șanț de pe maginea drumului, a părăsit autovehiculul, dar în dreapta a rămas prietenul său. În urma verificărilor s-a stabilit că tânărul de la volan nu posedă permis de conducere, datele sale fiind comunicate și Biroului Rutier pentru a fi continuate cercetările și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Pentru că astfel de conducători auto sunt adevărate pericole pe șosele, iar efectuarea de drifturi și turarea motoarelor se sancționează drastic cu amenzi cuprinse între 800 și 2.500 de lei, existând numeroase sesizări pe această linie, polițiștii locali vor continua verificările și în periopada următoare, atrăgând totodată atenția conducătorilor auto să respecte legislația care reglementează acest aspect.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*