Cultură

Singurătatea corporatistului de la etajul 49 – premiera „După ploaie” la Teatrul Maghiar

Singurătatea corporatistului de la etajul 49 – premiera „După ploaie” la Teatrul Maghiar

Opt personaje își consumă fricile și singurătățile pe terasa unei clădiri de birouri – pe ei îi unește activitatea  depersonalizantă și obsesia pentru munca la multinațională. În timp ce ei fumează pe furiș, ni se dezvăluie dramele personale, ambițiile profesionale și relațiile tensionate dintre subordonați și șefi. „După ploaie”, pe un text de scriitorul catalan Sergi Belbel, va fi prezentat în 13 noiembrie în Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara, în regia Annei Csábi. Traducerea în română și engleză va fi prin supratitrare.

Locul acțiunii este la etajul al 49-lea, pe acoperișul unei clădiri de birouri. Deoarece politica firmei interzice toate viciile, fumătorii vin aici pe ascuns, urcă etaje fără număr, evadează din birouri pentru a se consola cu fum de țigară. Mediul este antiuman, angajații sunt însingurați, secretarele vorbesc prea mult, relațiile sunt superficiale și se simte tot mai clar că nu doar sufletele s-au uscat, ci și Pământul – nu a plouat de doi ani.

Dependența de muncă, divorțul, relațiile intime sau dorul după un copil, intrigile de la birou și căutarea fericirii sub presiunea jobului – se regăsesc de obicei ca subiect în dramele lui Sergi Belbel, care își construiește opera ca o succesiune de cadre din filme.

Din distribuție fac parte: Borbély B. Emília, Csábi Anna, Keresztes Ágnes (actriță colaboratoare din Satu Mare), Lőrincz Rita, Tokai Andrea, Aszalos Géza, Kiss Attila, Csata Zsolt și Bandi András Zsolt, decorul este semnat de Albert Alpár, costumele de Lőrincz Rita. Muzica a fost compusă de Cári Tibor, iar mișcarea scenică a fost creionată de Baczó Tünde.

Realizarea spectacolului „După ploaie” la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” a fost finanțată parțial de Fondul Național de Cultură din Ungaria (NKA). După premiera din 13 noiembrie, ora 19:00, a doua reprezentație va avea loc în 14 noiembrie de la 19:00, iar biletele se pot achiziționa cu 24/12 lei pe www.biletmaster.ro sau de la Teatru, de luni până vineri între 10-13 și 16-19. Pentru rezervări: ticket@tm-t.ro.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*