Cultură

Concert–lecție de Istoria Muzicii la Muzeul Naţional al Banatului

Concert–lecție de Istoria Muzicii la Muzeul Naţional al Banatului

Evenimentul desfășurat astăzi în mansarda Bastionului Maria Theresia a reunit zâmbetele a 150 de elevi ai Școlii Generale nr. 16 din Timișoara. Prezentarea din punct de vedere istoric a compozitorilor din programul artistic și a instrumentelor a fost realizată de colega noastră, muzeograf Corina Cranciova.

Roluri principale: flautul și violoncelul

Teme: consolidarea cunoștințelor legate de compozitori, opere, contribuția celor două instrumente la stabilizarea unei orchestre; conduita viitorului meloman.

Evenimentul a fost unul interactiv, iar micuții spectatorii au cooperat admirabil, fiind motivați constant. Paralelismul și analogiile între obiecte de patrimoniu și opera clasică au fost apreciate. Antonio Vivaldi și Giuseppe Cambini au reușit să-i desprindă pe cei mici din zona de confort și să-i îndrume spre cristalinele trepte către etajul muzicii clasice.

Roluri secundare: Gianluca Vanzelli – flaut, Marius Bernecker – violoncel (impecabili mânuitori ai instrumentelor vedetă) Artiștii au fost recompensați cu liniște, respect și stări contemplative în timpul interpretării și cu de aplauze la final, așa cum le șade bine unor fini mai nou – iubitori de arte frumoase .

Devenite deja tradiție, concertele se adresează elevilor cu vârste între 6 și 16 ani. Participarea se face în mod organizat, la solicitarea cadrelor didactice din cadrul unităților școlare timișene. Evenimentul este finanțat de Consiliul Județen Timiș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*