Educație

Cei mai talentaţi elevi la fotografie sunt la Lovrin

Cei mai talentaţi elevi la fotografie sunt la Lovrin

Clubul Foto din cadrul Liceului Tehnologic „Romulus Paraschivoiu” Lovrin a apărut din dorința de a le oferi elevilor alternative de petrecere a timpului liber, dar și de a-i ajuta să-și descopere și dezvolte creativitatea.

Clubul a fost înființat în februarie 2015, de prof. Olivian Dulea, cu sprijinul doamnei director Claudia Hodorog. Clubul are în prezent 18 elevi din clasele V-XII.

Activitatea Clubului constă în: întâlniri și ieșiri în natură pentru realizarea de fotografii, consultații privind regulile de fotografiere și compoziție, pregătirea expozițiilor, realizare de fotografii pentru concursuri, fotografierea/filmarea evenimentelor importante din viața școlii, realizare de afișe, pliante pentru promovarea școlii etc.

În cei aproape 5 ani de activitate, Clubul a obținut peste 100 de premii județene, interjudețene și naționale la concursuri școlare, cum ar fi: “România văzută altfel”, “Album de vacanță”, “Portret de copil”, “Noi și spațiul cosmic”, “Stop traficului de persoane”, “NU violenței de orice fel”, “Concursul Național Carmen Sylva”, “Natură simțire, frumusețe prin ochi de copil”, “Concursul Philippe Halsman – fotografia de portret”.

De asemenea, elevii sunt autorii a 10 expoziții de fotografie, organizate în cadrul școlii, dar și în alte localități: Gottlob, Bulgăruș, Sânnicolau Mare, Timișoara.

„Suntem și organizatorii a două concursuri de fotografie anuale, unul local, cu ocazia Zilei Naționale a României (“România mea”), și unul județean (Concursul Philippe Halsman – fotografia de portret), ajuns la ediția a IV-a. Unii dintre absolvenții noștri, foști membri ai Clubului și actualmente studenți, continuă pasiunea pentru fotografie, încercând să devină fotografi profesioniști”, au transmis reprezentanţii Clubului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*