Economic

CCIA Timiș lansează un program de formare profesională în domeniul economiei circulare

CCIA Timiș lansează un program de formare profesională în domeniul  economiei circulare

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de partener oficial în România al Programului Climate KIC, organizează în perioada 21 – 22 și 25 noiembrie 2019, un program de formare profesională în domeniul economiei circulare.

Cursurile vor avea loc la sediul CCIAT din P-ța Victoriei nr.3, între orele 9.00 – 17.00, cu pauze de cafea și de prânz incluse.

Scopul programului este acela de a sprijini organizațiile din Regiunea Vest în implementarea economiei circulare în activitățile proprii, astfel încât să devină mai eficiente și mai competitive, reducându-și costurile, generând mai multă plusvaloare, creând noi linii de afaceri, protejând mediul înconjurător și devenind astfel mai atractive pentru clienții atenți la trendurile și schimbările legislative internaționale.

Programul are rolul de a îmbunătăți modul în care acționează angajații, făcându-i mai conștienți în ceea ce privește utilizarea resurselor de orice tip, tratarea deșeurilor, folosirea energiei și crearea planurilor de acțiune “circulare”.

Totodată, programul pregătește organizațiile pentru accesarea fondurilor nerambursabile dedicate economiei circulare, ale ciclului curent și viitor de finanțare, fiind prefigurate tot mai multe oportunități de acest fel.

Proiectul pilot de economie circulară derulat de CCIA Timiș în colaborare cu parteneri Climate KIC din Italia și Spania cuprinde workshop-uri și cursuri de formare profesională, cu participarea tuturor actorilor locali implicați.

Oferta și detaliile aferente programului de formare sunt disponibile pe site-ul CCIAT: www.cciat.ro. Înregistrarea se face pe linkul: Inregistrare. Termen limită de înscriere: 13 noiembrie 2019.

***

Climate KIC este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbărilor climatice, format din companii dinamice, instituții academice de renume și sectorul public. Climate KIC este una dintre Comunitătile Cunoașterii și Inovării (KIC) creată în 2010 de către Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT),  un organism al Uniunii Europene a cărui misiune este de a crea creștere durabilă. Este vorba despre integrarea educației, antreprenoriatului și inovației având că rezultat transformarea creativă a ideilor în produse sau servicii viabile din punct de vedere economic și care să atenueze schimbările climatice.

Informații suplimentare la tel. 0721896961, e-mail: cbadulescu@cciat.ro, Cristina Bădulescu – coordonator CLIMATE KIC/CCIAT.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*