Național

A murit Leo Iorga. Solistul suferea de cancer

A murit Leo Iorga. Solistul suferea de cancer

Leo Iorga a murit la 54 de ani. Solistul trupei Compact suferea de mai mulți ani de cancer și fusese operat în repetate rânduri. Leo Iorga a primit vestea că are cancer pulmonar în 2011 și de atunci s-a luptat fără oprire pentru viața sa.

Anunțul morții solistului a fost făcut de compozitorul și colegul de trupă, Adrian Ordean, pe internet. Plin de viață pe scenă, dar măcinat de boală, Leo Iorga a ajuns pe masa de operație în 2014. A fost operat pe creier.

În iunie 2019, Leo Iorga a urcat pentru ultima dată pe scenă, într-un moment emoționant. În cârje, cu o stare de sănătate precară, artistul le-a cântat fanilor „După ani și ani”, într-o interpretare magistrală.

Cine a fost Leo Iorga?

Leo Iorga a început să cânte de la 14 ani, în trupa liceului arădean unde a învăţat, mai întâi ca toboşar, apoi toboşar şi vocal. Dar în paralel cu muzica – aceasta fiind marea lui pasiune – a avut pe parcursul anilor şi alte meserii, fără nicio legătură cu rockul.

„De-a lungul vieţii am avut multe meserii ciudate. Profesia postliceală a fost de meteorolog, pentru că singura şcoală din ţară era la Arad, oraşul meu natal, iar concurenţa era foarte mare – pe promoţie era un singur loc pentru întregul necesar de meteorologi operatori din România. Aşadar sunt şi meteorolog. Am făcut şi marină militară, colegii mei au fost ofiţeri – trei radiotelegrafişti de puncte, sunt unii care navighează şi în ziua de azi, alţii s-au pensionat”, povestea artistul.

Solistul rock Leo Iorga, fost membru al trupelor Cargo, Compact, Schimbul 3, PACT by Leo Iorga & Adi Ordean, s-a născut la 2 decembrie 1964, la Arad.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*