Social

Au aruncat deșeuri pe domeniul public și au fost drastic sancționați

Au aruncat deșeuri pe domeniul public și au fost drastic sancționați

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului efectuează, pe lângă patrulările zilnice pe linia depistării persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, și verificări pentru identificarea persoanelor care sunt surprinse de camerele de supraveghere depozitând resturi în locațiile în care frecvent se formează rampe clandestine de gunoi. Această activitate presupune timp, dar în toate cazurile sunt luate de fiecare dată măsurile legale prevăzute actele normative în vigoare.

Spre exemplu, un cetățean care a abandonat deșeuri în Piața Crucii, dintr-un microbuz aparținând unei firme, a fost sancționat cu 2500 lei, conform HCL 371/2007 după ce a fost identificat ca urmare a vizualizării imaginilor video. O femeie, care a fost surprinsă de cetățeni abandonând deșeuri pe str. Bobâlna cu Aleea Ghirodei, a fost de asemenea identificată de polițiștii locali și sancționată cu 2000 lei conform Legii 211/2011. Un bărbat care a fost surprins în imagini depozitând mobilier uzat pe str. Semenic a fost identificat și sancționat de polițiștii locali cu 1000 lei.

Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția persoanelor certate cu bunul simț că riscă sancțiuni drastice în cazul în care aruncă deșeuri pe domeniul public și că foarte multe zone din Timișoara sunt monitorizate prin camere video deci pot fi surprinse și apoi identificate foarte ușor. De asemenea, există și situații în care unii timișoreni sprijină acțiunile polițiștilor locali furnizând imagini care sunt de ajutor în identificarea și sancționarea celor care fac mizerie.

Menționăm că la intrarea în vigoare a actelor normative aprobate la nivel local și central, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public vor fi mai mari, aceștia fiind și obligați să strângă resturile depozitate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*