Cultură

Bufnițe și fluturi de noapte, în expoziţie la Muzeul Național al Banatului

Bufnițe și fluturi de noapte, în expoziţie la Muzeul Național al Banatului

Păsările și fluturii nopții „pun stăpânire” în perioada următoare pe spațiile expoziționale ale Muzeului Național al Banatului. Instituția de cultură, prin Secția de Științele Naturii, organizează o expoziție de excepție – “Aripile Nopții”, în colaborare cu Societatea Lepidopterologică Română și Societatea Ornitologică Română.

Evenimentul aduce în fața vizitatorilor specimene naturalizate de bufnițe și fluturi de noapte din colecțiile Secției de Științele Naturii a Muzeului  Național al Banatului, specimene care fac parte din colecțiile ”Dionisie Linția” și ”dr. Frederic König”, personalități ale ornitologiei și entomologiei mondiale.

În cadrul expoziției sunt programate și ateliere tematice pentru copii, mai multe școli din Timișoara au anunțat deja prezența. În cadrul activităților elevii vor învață să colecționeze bufnițe și fluturi în stil Origami, vor studia cu lupa binoculară structura penelor de pasăre, vor desena bufnițe și diferite alte obiecte cu motive specifice acestor păsări și fluturi de noapte. Înscrierile pentru ateliere nu s-au încheiat, iar unitățile de învățământ care își doresc să participe cu elevii pot contacta secretariatul Muzeului Național al Banatului pentru programări.

Vernisajul expoziției ”Păsările Nopții” va avea loc vineri, 1 noiembrie, la ora 12, în mansarda B2 a Bastionului Theresia. ”Păsările Nopții” rămân expuse până în 30 noiembrie. Intrarea este liberă pentru copii, studenți și pensionari iar, pentru adulți, biletul este 5 lei. Programul de vizitare este de marți până duminică, între orele 10 și 18.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*