Social

COLTERM dă asigurări: timișorenii vor avea și apă caldă și căldură în această iarnă

COLTERM dă asigurări: timișorenii vor avea și apă caldă și căldură în această iarnă

Ca în fiecare an, la începutul sezonului de furnizare a energiei termice, COLTERM are ca prioritate asigurarea materiei prime necesare pentru asigurarea procesului de producție a apei calde și căldurii pe  timp de iarnă,  pentru clienții sistemului centralizat de termoficare.

În prezent, COLTERM are în desfășurare trei contracte cu firme de furnizara a cărbunelului, astfel încât aprovizionarea se realizează fără sincope. Important de menționat este faptul că, o dată cu modificările legislative din domeniu,  aprovizionarea cu cărbune se realizează pe întreg sezonul de furnizare, fără a mai fi necesară achiziționarea întregului stoc din acest combustibil, până la finele lunii octombrie, așa cum se întâmpla anii trecuți.

În felul acesta, nu mai există riscul acumulării de datorii și, în consecință, și a unor penalități aferente pentru cumpărarea cărbunelului care era folosit după 4-5 luni. De asemenea, pe parcursul lunilor noiembrie și decembrie va fi achiziționată întreaga cantitate necesară de cărbune aferentă lunii ianuarie și februarie 2020, astfel neexistând riscul ca, în eventualitatea unor temperaturi extrem de scăzute, furnizarea energiei termice să înregistreze sincope.

„În ceeace priveste necesarul de gaz pe care îl folosim pentru sezonul de încălzire, COLTERM își asigură clienții că există un contract în desfășurare. Mai mult, furnizorul de gaz și-a rezervat capacitățile necesare, la ANRE, pentru asigurarea cantității de gaz pentru piața reglementată care urmează a fi consumată în sezonul de furnizare 2019-2020. De asemenea, pe parcursul verii au fost efectuate lucrările de reparații la rețele, astfel încât să reducem cât mai mult riscul producerii de avarii în plin sezon de furnizare. Un lucru este cert: timișorenii vor avea și apă caldă și căldură în această iarnă!”, au transmis, marţi, reprezentanţii COLTERM.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*