Social

Mai multe firme din zona Gara de Nord – Republicii – Dragalina, amendate de Poliţia Locală

Mai multe firme din zona Gara de Nord – Republicii – Dragalina, amendate de Poliţia Locală

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au efectuat în aceste zile o acțiune pe linie de verificare a modului în care este respectată legislația referitoare la depozitarea de deșeuri și colectare selectivă a resturilor la societățile comerciale din zona Gării de Nord, dar și pe Bdul General I. Dragalina și Bdul Republicii.

Au fost verificate 21 de societăți, la 8 dintre acestea fiind depistate nereguli precum precolectarea necorespunzătoare a deșeurilor, neîntreținerea curățeniei în jurul punctului de lucru, neigienizarea pubelelor, valoarea sancțiunilor aplicate, conform HCL 371/2007, fiind de 19.000 lei. Î

n cazul altor trei societăți, au fost înmânate invitații, pentru ca reprezentanții legali să se prezinte la sediul DPLT în vederea încheierii proceselor verbale de sancționare pentru aceleași fapte constatate la fața locului de polițiștii locali. Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, fiind vizate periodic toate zonele din oraș.

Până acum au mai fost organizate acțiuni punctuale de acest gen în Complexul Studențesc, zona Dacia, Zona Traian etc.

Poliția Locală le reamintește reprezentanților societăților comerciale că au obligația să respecte regulile privind gestionarea deșeurilor în caz contrar riscând sancțiuni drastice. Sancțiunile în astfel de situații pot ajunge până la 2.500 de lei pentru persoanele juridice. Acțiunile vor continua pe această linie și în perioada următoare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*