Eveniment

Cum au încercat doi bărbaţi din Kosovo să intre în România

Cum au încercat doi bărbaţi din Kosovo să intre în România

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au depistat doi cetăţeni din Kosovo care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, pe jos, pe la frontiera verde.

Duminică, în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră care executau misiunea de supraveghere a frontierei de stat au depistat, la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră, două persoane care se deplasau pe jos, dinspre Serbia spre România. Deoarece nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt bărbaţi din Kosovo, cu vârste de 35, respectiv 52 de ani. Cei doi au declarat că s-au deplasat pe jos, pe câmp și că doreau să ajungă în țări din vestul Europei. Aceştia au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, pe jos, întrucât aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei doi cetațeni din Kosovo fiind preluați de autoritățile  de frontieră sârbe în  baza  acordului de readmisie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*