Eveniment

Intervenţie inedită a pompierilor. Un curier care livra mâncare s-a rătăcit la Pădurea Verde

Intervenţie inedită a pompierilor. Un curier care livra mâncare s-a rătăcit la Pădurea Verde

Vineri seara, în jurul orei 21:45, reprezentanţii ISU au primit un apel pe numărul unic de urgență 112, de la un adolescent care anunța că s-a rătăcit cu bicicleta prin Pădurea Verde şi că nu are lanternă și nici baterie la telefon și nu știe în care direcție să o ia.

Fiind deja întuneric și rece afară, în cel mai scurt timp, spre locul indicat s-au deplasat o autospecială de primă intervenție, un echipaj SMURD, 7 pompieri și două echipaje de poliție, pentru a găsi adolescentul.

Ajunși la fața locului, echipajele au stabilit un perimetru de căutare, în baza coordonatelor GPS înregistrate în urma apelului și, în mai puțin de 15 minute, au reușit să găsească persoana rătăcită.

Adolescentul era îmbrăcat doar într-o pereche de pantaloni scurți și o bluză. După ce a fost evaluat de către echipajul SMURD, s-a constatat că acesta nu prezintă leziuni sau alte semne care ar putea să-i afecteze starea fizică.

Băiatul le-a povestit echipajelor de intervenție că e curier la Glovo și trebuia să livreze un pachet în Dumbrăvița. Pentru a ajunge mai repede la destinație, a încercat să meargă pe o scurtătură prin Pădurea Verde, dar neavând lanternă la el și nici baterie la telefon, s-a rătăcit și nu a mai știut ce să facă și atunci a apelat la 112.

„Ne bucurăm că am reușit să salvăm acest adolescent și sperăm că data viitoare va fi mai atent. De asemenea, le recomandăm bicicliștilor să se echipeze corespunzător sezonului rece, să poarte o lanternă și să verifice bateria telefonului înainte de a pleca la drum sau să poarte o baterie externă pentru a evita astfel de situații neplăcute”, au transmis, sâmbătă, reprezentanţii ISU Timiş.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*