Administrație

Autorităţile judeţene, îngrijorate de stocurile Colterm pentru iarnă

Autorităţile judeţene, îngrijorate de stocurile Colterm pentru iarnă

Compania de termoficare din Timişoara nu este pregătită pentru iarnă, susține prefectul Eva Andreaş.

Prefectul județului Timiș a precizat că furnizorul de căldură în sistem centralizat are probeleme în ceea ce privește furnizarea cărbunelui: din trei contracte de livrare, încheiate cu diverși furnizori, doar unul este activ. În privința gazelor naturale, Colterm are contract valabil cu E.On Energie, dar acesta prevede ca societatea să plătească gazul înainte de a fi livrat.

“Sunt relativ îngrijorată vizavi de pregătirea Colterm-ului pentru sezonul iernii. Din ceea ce mi s-a raportat, din cele trei contracte, două nu sunt momentan active în sensul că sunt diferite probleme. Așa după cum bine știți cu energia au o anumită problemă în sensul că trebuie plătită înainte de furnizare. Am avut o discuție și cu primarul municipiului Timișoara pe tema Colterm-ului și dânsul și-a exprimat îngrijorarea față de pregătirea de iarnă a Colterm. Le-am solicitat să vină cu un plan foarte bine stabilit, săptămâna viitoare probabil vom avea primele concluzii”, a spus Eva Andreaș.

În raportul prezentat în Colegiul Prefectural de reprezentanţii Colterm, în stoc mai erau, la mijlocul acestei luni, 40 de mii de tone de cărbune.

 

Foto: arhivă

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*